Γνωριμία και ενημέρωση των μαθητών του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης με τα βότανα και τα μπαχαρικα (Φωτογραφίες).

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, επισκέφθηκε το χώρο του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης, της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Φλώρινας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης "Τσούσκα", κ. Νικόλαος Τσιρώνης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με τα βότανα και τα μπαχαρικά και τη χρήση τους στη μαγειρική.
Σε συνεργασία με το Σεφ της σχολής, κ. Κοπάτσα Κωνσταντίνο, δημιούργησαν πρωτότυπα πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα.
Οι μαθητές του τμήματος και ο Σέφ της σχολής, ευχαριστούν τον κ. Νικόλαο Τσιρώνη και τη σύζυγό του Λίνα για τις χρήσιμες συμβουλές και την προσφορά βοτάνων και μπαχαρικών στη σχολή.






Πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ μυρωδικών και βοτάνων
Ρόκα, μαρούλι, ψαρονέφρι καπνιστό, κρουτόν, φυστίκια Αιγίνης, κεφαλοτύρι και ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, λευκό μπαλσάμικο, μουστάρδα, σουμάκ, καπνιστό αλάτι, κόλιανδρο, μαίντανό, θυμάρι, μπούκοβο γλυκό και ρίγανη.

 
Βελουτέ κοτόπουλο
Χειροποίητη βεγκέτα και καπνιστό αλάτι


Σνίτσελ κοτόπουλο με κρούστα μπαχαρικών και βρώμη
Πάπρικα, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι, αλάτι αποξηραμένο κρεμμύδι και βρώμη


Πατάτες φούρνου με κρούστα μπαχαρικών
Ματζουράνα, βασιλικό, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, θυμάρι,αποξηραμένος μαίντανός, αλάτι και ελαιόλαδο

Χοιρινή τηγανιά κρασάτη με χειροποίητο μίγμα για τηγανιά "Τσούσκα"


Πανσέτα σχάρας με βότανα και μπαχαρικά
Ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός, χειροποίητο μίγμα βεγκέτας, αποξηραμένο κρεμμύδι, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πάπρικα, κόλιανδρο, μπούκοβο γλυκό και ελαιόλαδο



 



Σχόλια